• Alles over Malia op Kreta
  • Reizen vergelijken van 5+ reisaanbieders
Uitzicht op het strand van Malia

Alcohol en Drugs Griekenland

Ook in Griekenland zijn er wetten en lokale regels met betrekking tot het drinken van alcohol, roken en het gebruik van drugs. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus we zullen de belangrijkste regels omtrent alcohol en drugsgebruik op Kreta voor je op een rijtje zetten.

Wat is de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol in Griekenland?

In Griekenland mag je sinds 2009 vanaf je 18e alcohol drinken. Voor het kopen van alcohol geldt geen minimum leeftijd. Over het algemeen zijn de kroegen en discotheken niet heel streng in het controleren van de minimum leeftijden voor het betreden van de kroeg of discotheek. Ook wordt je zelden gecontroleerd bij het bestellen van een alcoholisch drankje in een kroeg of discotheek.

Hoeveel mag ik drinken in Griekenland als ik nog moet rijden?

Op Kreta worden regelmatige strenge alcoholcontroles gehouden. De limiet is 0,50 mg. Indien je wordt bekeurd, dien je de boete niet contant af te rekenen, maar op het belastingkantoor van de desbetreffende regio. Het kost je dus naast geld, ook nog een halve dag van je kostbare vakantie. Meer verkeersregels op Kreta…

Wat is het rookbeleid op Kreta?

Sinds 2010 is het verboden om te roken in openbare gebouwen. Onder deze regelgeving vallen ook restaurants, clubs en kroegen. Gelukkig is het klimaat warm genoeg om buiten een sigaretje op te steken. Voor het kopen van sigaretten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Mag ik verdovende middelen gebruiken op Kreta?

Op het invoeren, in bezit hebben, verhandelen en gebruiken van drugs staan flinke boetes en/of gevangenisstraffen. Het roken van een jointje kan dus al snel je hele vakantie verpesten. Het gebruik van drugs wordt dus sterk afgeraden op Kreta.

Malia Kreta - © 2024