• Alles over Malia op Kreta
  • Reizen vergelijken van 5+ reisaanbieders
Opgravingen van het Mali Paleis

Bezienswaardigheden in Malia

Het Minoïsche Paleis van Malia

Ten oosten van Malia ligt het Minoïsche Paleis van Malia. Het is één van de drie grote Minoïsche paleizen die gebouwd werden op Kreta. Het paleis, waar volgens de mythe Sarpidon de broer van Minos zetelde, werd voor het eerst gebouwd rond 1900 voor Christus. Rond 1700 voor Christus werd het paleis verwoest en vervolgens weer op dezelfde plek en volgens hetzelfde ontwerp opnieuw gebouwd rond 1650 voor Christus. Ook dit paleis overleefde het niet en werd verwoest rond 1450 voor Christus. Er werd op de ruïnes daarna nog een iets kleiner gebouw, waarschijnlijk een heiligdom, gebouwd.

De ruïnes zijn inmiddels een toeristische trekpleister. Het paleis ligt er nog precies zo bij als hoe het gevonden werd na de archeologische opgravingen. Je kunt om de ruïnes van het tweede paleis heen lopen.

Het paleis is in het hoogseizoen iedere dag geopend van half 9 tot 3 uur s’middags. De toegangsprijs is 2,50 euro.

Het paleis ligt tussen de plaatsen Malia en Sissi in. Vanuit Malia is de afstand naar het Minoïsche Paleis drie kilometer, het is dus prima te lopen. Ook rijden een aantal bussen langs deze bezienswaardigheid, onder meer de bus vanaf Herklion naar Agios Nikolaos rijdt langs het paleis.

Grotere kaart weergeven

Terracottapot in de Malia Tempel

Malia Kreta - © 2024