• Alles over Malia op Kreta
  • Reizen vergelijken van 5+ reisaanbieders
Auto rijden op Kreta

Verkeersregels Kreta

Kreta kent een paar afwijkende verkeersregels in vergelijking met die van Nederland. Ook is het handig om te weten waar je aan toe bent indien je een bekeuring krijgt uitgeschreven. Bekeuringen kunnen namelijk niet direct worden afgerekend. Je dient hiervoor namelijk naar het dichtstbijzijnde belastingkantoor te rijden. Indien je de sanctie niet voldoet, dan zal de bekeuring worden doorgestuurd naar je thuisadres. In het geval van een huurauto en bekeuring achteraf, kan de verhuurder het afschrijven van je creditcard.

Maximumsnelheid

Er geldt een maximum snelheid van 50 km/u in de bebouwde kom, 70 km/u buiten de bebouwde kom en 90 km/u op de snelweg. Let op dat er op de diverse wegen regelmatig om onbeduidende redenen een snelheidswijziging wordt aangegeven, houd je aan de aangegeven snelheid, want de meestvoorkomende reden van dergelijke snelheidsverlagingen is een tactisch gepositioneerde flitspaal.

Wat je moet weten over auto rijden op Kreta

  • In tegenstelling tot in Nederland heeft op een Griekse rotonde niet de bestuurder op de rotonde, maar de bestuurder die de rotonde nadert voorrang. Het is sowieso verstandig om in Kreta op te passen met het nemen van voorrang, niet altijd is namelijk duidelijk wie precies voorrang heeft en in sommige gevallen wordt je gewoon geen voorrang verleent door de Grieken.
  • Sommige Griekse wegen zijn goed aangelegd, toch zijn er ook nog wegen waar je letterlijk moet uitwijken voor gaten in de weg. Het is dan ook verstandig om zeker s’nachts niet te hard te rijden op wegen die je nog niet hebt verkend.
  • Zorg dat je je auto altijd parkeert op een parkeerterrein of parkeergarage. De politie controleert met name sterk op fout geparkeerde huurauto’s aan de kant van de weg en de bekeuring bedraagt maar liefst 150 euro.

Hoever is het vanuit Malia naar…

Agios Nikolaos – 29 km.
Chania – 173 km.
Chersonissos – 9 km.
Heraklion – 34,8 km.
Lasithi Plateau (streek) – 28 km.
Minoïsche paleis van Knossos – 35 km.
Preveli – 145 km.
Rethymnon – 112 km.

Malia Kreta - © 2024