• Alles over Malia op Kreta
  • Reizen vergelijken van 5+ reisaanbieders
Stranden Malia

Stranden in Malia

Strand

De stranden van Malia liggen in een geweldig mooie baai en worden ook wel de mooiste en beste stranden van Kreta genoemd. Er zijn in totaal zes verschillende stranden met een totale lengte van 4,5 kilometer. Het mediterrane klimaat zorgt voor ideaal strandweer om te zwemmen en te zonnen. De stranden van Malia zijn ideaal voor families met kinderen, want ze lopen langzaam af en zijn dus vooraan niet heel diep. Op de stranden zijn strandbedden en parasols te huur. Ook bevinden zich aan het strand vele barretjes en restaurantjes voor een hapje, drankje en ijsje. In de ochtenden is het vaak nog rustig op het strand, omdat de jongeren dan hun roes nog uitslapen, het is dan ook nog niet zo heet als midden op de dag, dus ideaal voor een strandbezoekje met kinderen. Je kunt met kinderen ook overwegen om een aantal dagen naar een waterpark zoals Aqua Plus of Star Beach te gaan, daar zijn area’s speciaal voor kinderen, de entree van Star Beach is gratis.

Malia Beach

Het grootste strand van Malia is Malia Beach, dit 700 meter brede strand wordt ook wel Golzanie Beach of Pleasure Beach genoemd. Het is eenvoudig te bereiken via ‘de Main Strip’ oftewel de hoofdstraat van Malia-centrum naar het strand. Aan Malia Beach ligt ook de strandbar Dolphin Bar, een bar met Nederlandse eigenaren en dus een leuke ontmoetingsplek voor Nederlanders. Bij Dolphin Bar heb je ook de mogelijkheid tot het huren van strandbedjes en parasols.

Vanuit Malia Beach kun je de uitdaging aangaan om naar het eilandje voor de kust van Malia te zwemmen. Dit eilandje ligt op 150 meter van het strand en het grootste gedeelte is te lopen in de zee. Op dit eilandje vind je het witte kerkje Agioi Pantes (Alle Heiligen), kijk bij het klimmen op het eiland goed uit voor de scherpe rotsen.

Bikini Beach

Dit strand wordt ook wel Sun Beach genoemd. Als je van de Main Strip af komt is het het strand aan de rechterkant. Het behoort toe tot het Malia Resort Complex, maar is vrij toegankelijk voor iedereen. Het heeft niet alleen een groot zandstrand, maar ook een zwembad met grasveld waar je kunt liggen. Bij het complex is een grote bar en restaurant, ook zijn er activiteiten als tafeltennis, andere spellen en een dj. Het strand is vanwege de barren en dj’s dan ook erg populair onder jongeren.

Strand activiteiten Malia

Op de grotere stranden in Malia vind je naast snackbars ook volleybalvelden, watersport activiteiten waaronder bananenboten, donutbootjes, jet ski’s en waterskiën. Ook kun je aan het strand bungee jumpen.

Malia Kreta - © 2024